Startende ondernemer:

Als je als ondernemer start met (online) ondernemen komt er veel op je af. Alle stappen die je moet nemen om goed van start te kunnen gaan met ondernemingen lijken soms oneindig. Om het voor jou overzichtelijker te maken hebben wij een stappenplan ontwikkeld die het proces terugbrengt tot drie overzichtelijke onderdelen, de PRO-methode. PRO staat voor Plannen, Regelen en Ondernemen.

Als je de stappen van deze methode volgt kan je er zeker van zijn dat je alles goed hebt geregeld en goed voorbereid aan de slag kan met je online verdienmodel en geen onderwerp hebt overgeslagen.

Plannen

Voordat je online kunt starten, zijn er allerlei zaken om te regelen en over na te denken. Bij het plannen gaat het vooral om te bedenken wat je wil en dit ook op papier te zetten. Dat gaat het makkelijkst in de vorm van het schrijven van een ondernemingsplan omdat hierin alle belangrijke onderwerpen terugkomen. Lees verder en maak ook vooral gebruik van ons gratis format voor een ondernemingsplan!
Lees meer over plannen

Regelen

Je hebt de knoop doorgehakt: je plannen zijn te gek en worden ook door andere mensen enthousiast ontvangen, dus je gaat online starten met jouw bedrijf! Je kunt natuurlijk niet wachten om van je onderneming een groot succes te maken. Maar voordat je kunt beginnen, moet je eerst een aantal zaken regelen. Natuurlijk moet je naar de Kamer van Koophandel, maar heb je ook al de juiste papieren en vergunningen? En hoe zit het met verzekeringen en het inrichten van je administratie? Allemaal onderwerpen die geregeld moeten zijn voor je echt kan gaan ondernemen.
Lees meer over regelen

Ondernemen

Wauw, te gek! Je hebt mooie plannen gemaakt én de belangrijkste zaken na de start geregeld. Nu is het tijd om echt te ondernemen. Dat betekent met je marketing aan de slag gaan, klanten binnen halen, je producten en/of diensten verkopen en dit netjes in je administratie bijhouden. Misschien neem je wel al snel personeel aan! Van sommige van deze onderwerpen heb je misschien al heel veel verstand, maar van andere onderwerpen weet je nog niet zo veel. Gelukkig kan je in onze kennisbank op de meeste van je ondernemersvragen een antwoord vinden. En staat het onderwerp waar je iets over zoekt er niet bij? Neem dan vooral contact met ons op, dan proberen we zo snel mogelijk jouw vraag ook te beantwoorden.
Lees meer in onze kennisbank