Voordat je online kunt starten, zijn er allerlei zaken om te regelen en over na te denken. Bij het plannen gaat het vooral om te bedenken wat je wil en dit ook op papier te zetten. Dat gaat het makkelijkst in de vorm van het schrijven van een ondernemingsplan omdat hierin alle belangrijke onderwerpen terugkomen. Maak hierbij ook vooral gebruik van ons gratis format voor een ondernemingsplan!

  1. Bedrijfsnaam bedenken? Zo doe je dat!

Nog vóór je jouw onderneming inschrijft bij de KvK moet je bedenken met welke bedrijfsnaam jouw bedrijf door het leven gaat. En dat is nog best lastig! Gelukkig hebben wij een mooie blog geschreven waarin we uitleggen hoe je dat goed kan doen!

  1. Welke rechtsvorm kies je voor jouw bedrijf?

Nu je de knoop hebt doorgehakt, wil je maar één ding: zo snel mogelijk beginnen met ondernemen! Maar voordat het zover is, moet je een aantal zaken regelen en belangrijke besluiten nemen. Over de rechtsvorm van je onderneming, bijvoorbeeld, want die moet je weten vóór je je inschrijving bij de Kamer van Koophandel kunt regelen. Maar welke rechtsvormen zijn er en welke past het beste bij jou en je kersverse onderneming? We zetten ze voor je op een rijtje. Mét de voor- en nadelen, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

  1. Schrijven van een ondernemingsplan

Een ondernemingsplan schrijven is iets wat de meeste mensen niet zomaar uit hun mouw schudden. Toch is het heel belangrijk voor jezelf, en voor eventuele externe partijen zoals investeerders, banken of het UWV, om al je ideeën gestructureerd op een rij te zetten. Daarom hebben wij voor jou een compleet invulbaar ondernemingsplan gemaakt en kan je daarnaast ook onze handleiding gebruiken om het plan zo goed mogelijk in te vullen. Klik hier voor meer informatie