Regelen

Je hebt de knoop doorgehakt: je plannen zijn te gek en worden ook door andere mensen enthousiast ontvangen, dus je gaat online starten met jouw bedrijf! Je kunt natuurlijk niet wachten om van je onderneming een groot succes te maken. Maar voordat je kunt beginnen, moet je eerst een aantal zaken regelen. Natuurlijk moet je naar de Kamer van Koophandel, maar heb je ook al de juiste papieren en vergunningen? En hoe zit het met verzekeringen en het inrichten van je administratie? Allemaal onderwerpen die geregeld moeten zijn voor je echt kan gaan ondernemen.

 1. Inschrijven bij de KvK!
  Het inschrijven van je onderneming bij de Kamer van Koophandel (KvK) is één van de eerste dingen die je moet doen om je onderneming te starten. Als je afspraken met anderen wil maken, moet je bedrijf natuurlijk wel bestaan. Maar hoe gaat dat nou, jezelf inschrijven bij de KVK? Dat lees je hier!
 2. Voldoen aan de beroepseisen zoals: Vergunning/diploma/titel/certificaat
  Je zindert van de energie en je hoofd loopt over van de ideeën. Je weet het zeker: je gaat voor jezelf beginnen! Maar mag dat zomaar in de door jou gekozen beroepsgroep? Of gelden er specifieke eisen voor jouw beroep? Lees hier of jij zomaar een bedrijf mag starten!
 3. Bedrijfslocatie kiezen
  In de startperiode van je bedrijf moet je aan veel verschillende dingen denken. De inschrijving van je bedrijf bij de Kamer van Koophandel, je rechtsvorm en natuurlijk ook wáár je jouw bedrijf vestigt. Begin je aan je keukentafel, huur je een kantoor of koop je de locatie voor jouw onderneming? In dit blog helpen we je een weloverwogen keuze te maken.
 4. Verzekeringen
  Ondernemen bestaat uit risico’s nemen. Daarbij is het belangrijk om goed naar je risico’s te kijken en jezelf in te dekken tegen de mogelijke gevolgen van de risico’s. Een van de meest voorkomende manieren is om je te verzekeren. Je kunt je dan ook voor van alles verzekeren. Dit geldt voor zowel jezelf als je bedrijf. We zetten de belangrijkste verzekeringen voor jou en je bedrijf op een rij.
 5. Administratie
  Een belangrijk en succesvol onderdeel van het ondernemen bestaat uit het administreren van een verplicht aantal gegevens. Dat is niet alleen nodig voor de belastingdienst, maar ook noodzakelijk om inzicht te krijgen en te houden in de financiële positie van je onderneming. In goed Nederlands: zorg voor een goede administratie en boekhouding. Dat is minstens zo belangrijk om te slagen als bedrijf. Lees hier meer.