Leestijd: 3 minuten

Online bedrijf starten? Gewoon doen! 

Een online bedrijf starten is voor veel mensen een ambitie, maar er is altijd wel een reden te bedenken om het later te doen. Zorgen over financiële zekerheid, het ontbreken van tijd of een wereldwijde pandemie, stuk voor stuk terechte punten. Maar als je er over nadenkt dan zijn er altijd  wel redenen te bedenken waarom het nu niet het juiste moment is. Hieronder vind je 5 argumenten waarom je nu juist zo snel mogelijk moet starten met ondernemen: 

 1. Never waste a good crisis!

  ‘Never waste a good crisis’, is een bekende uitspraak van Winston Churchill. Tijdens een crisis worden we vaak vindingrijk, en zien we mogelijkheden die we anders laten liggen. In 2020 ging Auping mondkapjes maken, ging Lucas Bols handgel produceren en ontwikkelden Delftse studenten in een paar weken een beademingsapparaat. Verschillende bedrijven hebben kansen die ze zagen weten te verzilveren en hebben daarmee een voorsprong op de concurrentie genomen. Door alle veranderingen en technologische ontwikkelingen van de afgelopen tijd zijn er nieuwe gaten in de markt ontstaan, wie belet jou om die te grijpen?! 

 2. Nu een online bedrijf starten zorgt voor minder advertentieconcurrentie!

  Omdat veel bedrijven al lang hebben ingeteerd op hun reserves en complete branches zo goed als stil hebben gestaan is op veel kosten bezuinigd. Veel bedrijven hebben ook het budget voor de online zichtbaarheid teruggeschroefd. Dat betekent dat ze daar een stukje bekendheid kwijt zijn geraakt en dit weer op moeten bouwen. Als jij daar nu ook in investeert, heb je sneller een streepje voor omdat je nu niet met 2-0 achter bent begonnen, daardoor springt jouw idee sneller bij mogelijke klanten in het oog. 

 3.  Een bedrijf starten als coach

  In crisistijd zijn veel mensen bereid om een stapje extra voor anderen te zetten. Daarnaast hebben veel ondernemers een zwak voor aspirant-ondernemers die juist in tijden dat het moeilijker is een risico durven te nemen. Daardoor zijn ze nu meer dan ooit bereid om jou met raad, en misschien zelfs daad, bij te staan. Kies hiervoor wel ondernemers uit die geen concurrentie vormen, dan is de kans groter dat ze ja zeggen.  Overweeg coaching!

 4.  Ben je toekomstige concurrentie te snel af!

  De verwachting is dat wanneer de overheid stopt met de steun aan getroffen bedrijven en sectoren het aantal failliete bedrijven zal toenemen en meer mensen zonder werk komen te zitten. Vanuit het UWV hebben zij dan de mogelijkheid om met behoud van een WW-uitkering een bedrijf te starten. Als jij eerder begint met jouw droom geeft dat jou de mogelijkheid om al klanten te winnen die anders misschien bij dat nieuwe bedrijf klant zouden worden. 

 5. Een bedrijf starten waar je zelf achter staat

Je plannen voor je eigen bedrijf zijn eigenlijk al klaar en in je hoofd heb je de eerste klanten al overtuigd met een super strakke pitch. Maar weer is daar dat stemmetje die zich afvraagt of het wel het juiste moment is om te starten. Een terechte zorg, maar nu is wel de beste kans om een eigen onderneming te starten. Als je niet 100 procent gelukkig bent met je huidige situatie, waarom zou je dan niet je droom najagen? Het grootste gedeelte van de dag vul je met werken, waarom zou je dan niet iets gaan doen wat je écht leuk vindt?